Werkvoorbereiding

Onze projecten zijn van grote maatschappelijke waarde. Iedere brug, tunnel, parkeergarage of weg waar je overheen rijdt, moet ons veilig van A naar B brengen. Daarnaast dragen wij bij in projecten rondom duurzame energie als windmolenfundaties en zonnepanelen in het wegdek of geluidsschermen. Of het nu grote of kleine projecten zijn, ze hebben altijd impact.

Als werkvoorbereider speel jij daarin een cruciale rol. Je bent breed betrokken bij diverse fases van het bouwproces. Dit is mogelijk vanaf de tender tot aan ontwerp, uitvoering en onderhoud & beheer. De werkzaamheden variëren van kwaliteit tot aan veiligheid en van planning tot aan financiën, je bent de spin in het web. Als werkvoorbereider weet jij vast al dat geen dag er hetzelfde uitziet en dat maakt het werk juist zo leuk en uitdagend.

Digital construction

BAM omarmt digitale werkmethoden en wilt koploper blijven. Wij passen technologische innovaties toe, zoals BIM, robotics, 3D-printing, virtual reality (VR) en augmented reality (AR), alsook modulair bouwen. Op deze manier blijven wij innoveren en voor jou als werkvoorbereider ligt daar een enorm potentieel.

Binnen de organisatie wordt het ook enorm gestimuleerd om met nieuwe technieken aan de slag te gaan. Je krijgt voldoende mogelijkheden voor trainingen en ook de tijd om nieuwe initiatieven te ontplooien. Diverse werkvoorbereiders zitten bijvoorbeeld in een werkgroep BIM, om te kijken hoe projecten verder gedigitaliseerd kunnen worden.

Bekijk de vacatures

“Bij BAM werken wereldwijd ongeveer 20.000 mensen. Toch voelt BAM Infra als een klein bedrijf, met een platte organisatie, korte lijnen en veel mogelijkheden”, Karel Bos, werkvoorbereider bij BAM Infra Regionaal.

 

Over werken bij BAM Infra

Wat wij belangrijk vinden? Jou! Jouw ontwikkeling en jouw voorkeuren. Zo kan je kiezen voor de dynamiek van regionale projecten. Of voor grote multidisciplinaire projecten zoals De Afsluitdijk of de grootste zeesluis ter wereld. De projecten zijn verschillend, maar we streven in ieder geval naar één cultuur.

De kernwaarden van BAM is in grote lijnen een samenvatting van onze cultuur. Dat houdt in dat wij zeer veel waarde hechten aan een open samenwerking, zodat iedereen van elkaar leert. Initiatief nemen behoort daar ook bij, omdat een proactieve houding bijdraagt aan ‘liever voorkomen dan genezen’. Tenslotte gaat de nuchtere cultuur gepaard met het nakomen van afspraken. Op deze manier kan altijd bouwen op je collega’s. Je kan altijd wel bij iemand terecht, want de deuren staan altijd open om van en met elkaar te leren.

Blijf leren, blijf jezelf ontwikkelen!

Bij BAM Infra kan je nieuwe wegen bewandelen. Er zijn genoeg afslagen om te kiezen binnen BAM Infra. Van civiel tot aan wegen, van asfalt tot aan verkeerstechniek. Grote en kleine projecten, maar altijd met een integrale insteek. BAM Infra is een grote organisatie met veel kennis en ervaring. De kennisdeling hiervan vinden wij enorm belangrijk. Jouw kennis maakt onze organisatie rijker en daar krijg je veel voor terug! Iedere dag blijf je leren van collega’s. Uiteraard stimuleert BAM Infra ook persoonlijke ontwikkeling. Naast learning on the job kun je onder andere gebruik maken van ons e-learning systeem GoodHabitz of trainingen en cursussen volgen via BAM Business School. Tevens gaan we met grote stappen vooruit op het gebied van digitalisering en digital construction. Dit zorgt ervoor dat wij voorop (blijven) lopen in de markt.