Reconstructie Spoorlaan Tilburg

BAM Infra realiseert in opdracht van Gemeente Tilburg de reconstructie van de Spoorlaan. Het busstation, stationsplein en de Spoorlaan worden vernieuwd.

Onderdeel van dit project is de bouw van een nieuw busstation inclusief chauffeursgebouw, deze worden gerealiseerd door BAM Infra Civiel. De imposante luifelconstructie wordt opgebouwd uit een staalconstructie met ETFE doek, welke wordt voorzien van verlichting en PV-panelen.

Zodra de reconstructie is gerealiseerd, is het een groene, duurzame omgeving waar plaats is voor voetgangers, fietsers, auto- en busverkeer. Voor de gekapte bomen komt veel groen terug in de plaats. In het nieuwe ontwerp is veel ruimte voor groen. Zowel op de grond, in vakken, als voor bomen en groene daken op de nieuwe fietsenstallingen.

Opmerkelijk detail: voor het nieuwe station moest het appartementencomplex Tilburion wijken. 90 procent van het beton wordt teruggewonnen als bouwstof.


© Beeld Werkt