Schiphol - Digitalisering van de gemalen; een vliegende start

'Door proactief de belasting van de gemalen te monitoren en waar nodig te reduceren, houden we de pompcapaciteit stabiel.'

Groei

Steeds meer mensen reizen via Schiphol. Meer en grotere vliegtuigen betekent een grotere druk op de luchthaven. Vanwege deze groei van Schiphol moeten de gemalen van de afvalwatersystemen harder werken dan ooit. Er zijn meer passagiers die vers water nodig hebben en afvalwater produceren.

Inzicht

Wij werkten samen met de luchthaven om zicht te krijgen op de afvalwaterverwerking. Door sensoren te installeren. Hiermee konden we het volume van het afvalwater meten, het aantal start/stop programma’s en het aantal bedrijfsuren. Aan de sensordata voegden we informatie toe uit andere bronnen, zoals weerdata en de hoeveelheid passagiers per vliegtuig. Hiermee ontwikkelden we een model dat de pompcapaciteit correleert aan de inkomende vluchten. Nu weten we onmiddellijk welke impact een bij de gate arriverende Airbus A380 heeft met ruim 800 passagiers, op de gemalen van Schiphol.

Algoritme

In de context van een groeiende luchthaven is het dankzij dit model mogelijk om zicht te krijgen op de capaciteit van individuele en collectieve pompsystemen. En op wanneer die capaciteit wordt overschreden. Die kennis hebben we gebruikt om een algoritme te ontwikkelen die de pompcapaciteit optimaal aanpast aan de hoeveelheid inkomende vluchten en de voorspelde weersomstandigheden.

We hebben de capaciteit en de hoeveelheid gemalen proactief weten te stabiliseren voor Schiphol.

Now, that’s an {Asset}

 

Interesse?

Wil je graag weten hoe je met jouw talent bij kan dragen aan innovatieve projecten bij BAM Infra? Via de onderstaande button kan je ook direct op zoek naar jouw toekomstige functie bij BAM Infra.

Bekijk de vacatures